Δελτίο Τύπου 21/01/2022

Το βιώσιμο επιχειρείν μετά την πανδημία στον πυρήνα του εκπαιδευτικού προγράμματος ROIEDU Business της hyphen SA

Η βιώσιμη επιχειρηματικότητα σε μία στιγμή επαναπροσδιορισμού πολλών παραμέτρων και χαρακτηριστικών της, εξαιτίας των μεταβολών που επέφερε η πανδημία, θα βρεθεί στο επίκεντρο του εκπαιδευτικού προγράμματος ROIEDU Business, που εκκινεί η hyphen SA την ερχόμενη Τρίτη 25 Ιανουαρίου στο εκπαιδευτικό της κέντρο στη Θεσσαλονίκη. Στον νέο αυτό κύκλο του δημοφιλούς εκπαιδευτικού προγράμματος συμμετέχουν 10 επιχειρηματίες, που δραστηριοποιούνται στους κλάδους της υγείας, της πληροφορικής, των κατασκευών, του λιανεμπορίου κτλ. Ο πυρήνας του ROIEDU Business “πρεσβεύει” ότι η επιχειρηματικότητα διδάσκεται και βασίζεται σε δεξιότητες κα χαρακτηριστικά, τα οποία είναι προσιτά σε κάθε επιχειρηματία και εφικτά για κάθε επιχείρηση. Επιπλέον, όταν ο ίδιος ο επιχειρηματίας δεν διαθέτει αυτές τις δεξιότητες και τα χαρακτηριστικά, τις μισθώνει. Υπάρχουν έξι βασικά σημεία που κάθε επιχείρηση πρέπει να καταστήσει σαφή, προκειμένου να καταστεί βιώσιμη. Αυτά είναι τα ακόλουθα:

• Παραγωγικότητα
  • Η αντίληψη ότι ο εργοδότης είναι πελάτης
  • Ανάπτυξη μαλακών δεξιοτήτων: διεκδικητικότητα και ικανότητα διαπραγμάτευσης
  • Πολιτική διαχείρισης κράτους και νομοθεσίας
  • Επιχειρηματικός επανασχεδιασμός
  • Ανάπτυξη και αυτοπειθαρχία

Όλα τα παραπάνω διδάσκονται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ROIEDU Business, το οποίο εισάγει έναν κώδικα ορθής επιχειρηματικής πρακτικής για μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επαγγελματίες, ενώ βασίζεται σε τεχνοκρατικά επιστημονικές και βιωματικά ολιστικές προσεγγίσεις με στόχο την ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας, τη σωστή οικονομική διαχείριση και την αύξηση του τζίρου της επιχείρησης.

Παράλληλα, το Σάββατο 22 Ιανουαρίου πραγματοποιείται η 3η συνεδρία του διεθνώς αναγνωρισμένου εκπαιδευτικού προγράμματος για leadership, ROIEDU Global Skills, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τον Μάιο του 2022.

To ROIEDU Global Skills απευθύνεται σε όσους προετοιμάζονται να εισέλθουν στην αγορά εργασίας και όσους επιδιώκουν να διεθνοποιήσουν τις επαγγελματικές προοπτικές τους. Διεξάγεται αποκλειστικά στην αγγλική γλώσσα και αναπτύσσει τεχνικές δεξιότητες, μέσα από την εμπειρία μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, καθώς και δεξιότητες επικοινωνίας και διαπολιτισμικής κατανόησης. Στο πρόγραμμα φέτος συμμετέχουν 12 νέοι ηλικίας 16-26 ετών, που έχουν επιλεγεί αυστηρά και κατόπιν σχετικών συνεντεύξεων από τον δημιουργό του ROIEDU Global Skills και Πρόεδρο της hyphen SA, κ. Γιάννη Στεργή.

Να σημειωθεί ότι για όλες τις μαθησιακές δια ζώσης διδασκαλίες των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της hyphen SA λαμβάνονται υπόψη όλες οι προβλεπόμενες από την πανδημία υγειονομικές προδιαγραφές.

Λίγα λόγια για την hyphen SA

H hyphen SA αποτελεί την μοναδική εταιρεία μηχανικών εκπαίδευσης στην Ευρώπη. Δραστηριοποιείται διεθνώς στον σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εκπαιδευτικών βιβλίων στην αγγλική γλώσσα. Επίσης, αναλαμβάνει εργολαβικά μεγάλα έργα παγκόσμιας εμβέλειας στην ανάπτυξη εξειδικευμένου λογισμικού, ενώ θεωρείται στην Ελλάδα πρωτοπόρος στην τεχνολογία blockchain στην εκπαίδευση και τις εφαρμογές πιστοποιήσεων. Το spin off της εταιρείας με διακριτκό τίτλο Stergis o’clock, με αρχιτέκτονά του τον Πρόεδρο και ΔΣ της Γιάννη Στεργή, είναι ταγμένο στην έρευνα και ανάπτυξη εκπαίδευσης για το μέλλον της εργασίας. Η δραστηριότητα της hyphen SA ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2003 και εδρεύει στη Θεσσαλονίκη. Aπασχολεί εκατοντάδες ειδικούς μηχανικούς και τεχνικούς εκδόσεων και εκπαίδευσης και διοικητικό προσωπικό σε πάνω από 21 χώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητες της hyphen SA, επισκεφτείτε www.hyphensa.com ή στείλετε μήνυμα στο info@hyphensa.com

Visit Our Office

Vas. Olgas 24B, GR-546 41, Thessaloniki, Greece